برای دیدن محتوای سایت روی دکمه دسته بندی کلیک بفرمایید

دسته بندی

Breadcrumbs Image
1000117079.jpg

آزمون و کاربرگ های فصل سوم مطالعات اجتماعی

کاربران عزیز و همراه مام پلاس ، در این پست ،کاربرگ و آزمون فصل سوم مطالعاتاجتماعی چهارم به همراه نکات تدریس این فصل ارائه شده است. همچنین در آخر پست فایل pdf کاربرگ و آزمون فصل3اجتماعی چهارم قرار داده شده است، برای یادگیری بهتر آزمون ها را چاپ کنید

جهت مشاهده فایل پی دی آزمون و کاربرگ های فصل سوم مطالعات اجتماعی روی لینک زیر کلیک کنید 
 
خلاصه درس هشتم 
به نظر برخی دانشمندان ، اولین روستاها و شهرها هزاران سال پیش به وجود آمده اند .
دانشمندان از روی برخی وسایل و اشیایی که از هزاران سال پیش به جا مانده است ، حدس می زنند که انسان ها در آن دوره برای رفع نیازهای خود ابزارها و وسایل کمی داشته اند .
در گذشته های بسیار دور انسان غذای خود را از میوهی درختان ، ریشه و برگ گیاهان و تخم پرندگان به دست می آورد . انسان در زمانهای گذشته برای اینکه از حمله ی حیوانات در امان بماند به غارها پناه می برد . در غار انسان از سرما و گرما هم در امان بود .
نقاشی های روی دیوار غارهای قدیمی، نشان دهنده ی اهمیت شکار در زندگی مردم غارنشین است . اولین ابزارهای انسان، بیشتر سنگی بودند . او در ابتدا از سنگ ، شاخه ی درختان و استخوان حیوانات برای کندن زمین ، پیدا کردن ریشه ی گیاهان و سوراخ کردن پوست جانوران برای تهیه لباس استفاده می کرد .
بعدها انسانها فهمیدند که با به هم زدن بعضی سنگها میتوانند آتش درست کنند . کشف آتش زندگی انسان را تغییر داد زیرا باعث پیشرفت زندگی انسانها شد. آنها با پختن غذا به وسیله ی آتش توانستند غذای بیشتر و سالم تری برای خود تهیه کنند و از آتش برای گرم کردن خود و روشنایی و پختن گوشت استفاده می کردند و همچنین به وسیله خود آتش ، توانستند حیوانات وحشی را نابود و یا از خود دور کنند .
اگر در زندگی امروز ما آتش وجود نداشت ، همان مشکلاتی که در گذشته با نبودن آتش برای انسانها بود ، نیز وجود داشت و ما برای پخت و پر، تولید نور و گرما و همچنین در صنایع و ساخت خیلی از وسایل دچار مشکل می شدیم . در دوره ی شکار ، مردان به شکار میرفتند و زنان در پناهگاهها می ماندند. وظیفهی آنها نگهداری از بچه ها و جمع آوری گیاهان خوراکی بود . انسان ها می دیدند که وقتی دانه ای در جایی به زمین می افتد و پس از مدتی در آنجا گیاهی سبز می شود . بنابراین ، به کاشتن دانه هایی چون گندم و جو پرداختند و به تدریج ، کشاورزی را آموختند رواج کشاورزی باعث شد تا مردم در کنار رودها و چشمه ها برای خود خانه های دائمی بسازند و در یکجا ساکن شوند . انسان ها برای مراقبت از زمینهای کشاورزی به تدریج در کنار آنها ساکن شدند و چون مراقبت از مزرعه ها و انجام دادن کارهای کشاورزی به تنهایی ممکن نبود ، آنها خانه هایشان را در کنار یکدیگر ساختند و به این شکل اولین روستا ها به وجود آمدند .
چون مردم برای کشاورزی نیاز به آب داشتند ، در کنار رودها و چشمه ها برای خود خانههای دائمی ساختند و به این شکل اولین روستاهای پر جمعیت در کنار رودها پدید آمدند .
برخی از فایدههای اهلی کردن حیوانات عبارتند از : ۱- از آنها به عنوان وسیله ی کار در زمین استفاده می کردند . ۲- با پرورش آنها تعداد بیشتری از آن حیوانات داشتند . ۳- از گوشت ، شیر ، پوست ، پشم و ... آنها استفاده می کردند . ۴- از آنها برای جابه جایی و بار بردن استفاده میکردند .
 
مطالعات اجتماعی درس نهم نخستین شهرها چگونه به وجود آمدند ؟
کارهابا رواج کشاورزی ، مواد غذایی به اندازه ی کافی تولید میشد ، در نتیجه همه افراد مجبور به کار کشاورزی نبودند . به همین دلیل عده ای از مردم به کارهای دیگر مثل ساختن ابزارهای کشاورزی و قایق و نیز داد و ستد مشغول شدند . در نتیجه تقسیم کار به وجود آمد .
در آن زمان داد و ستد به صورت مبادله ی کالا به کالا بود .
داد و ستد به صورت مبادلهی کالا به کالا مشکلاتی هم داشت. مثلا گاهی کالاهایی که با هم مبادله می شد ، ارزش یکسان و مساوی نداشتند برای حل این مشکل کم کم ، سکههای طلا و نقره و و بعدها پول اختراع شد. اولین شهر ها در کنار رودهای پر آب به وجود آمدند .
تمدن ها سرزمینهایی با شهرهای بزرگ بودند که ویژگی های زیر را داشتند :۱ حکومت و فرمانروا -۲- آثار هنری - خط -۴ داد و ستد -۵ قانون و مقررات -۶- عقاید مذهبی ۷ تقسیم کار و مهارت در
اداره امور شهرها در تمدنهای قدیم به عهده فرمانروایان بود.
فروانروایان برای برقراری نظم در سرزمین خود و اداره ی شهرها و روستاها قانون هایی وضع کردند . رونق داد و ستد و نیاز انسان به نوشتن قراردادها و نگه داشتن بعضی اطلاعات ، زمینه را برای اختراع خط فراهم کرد . اختراع خط در پیدایش تمدن ها و دوام آنها نقش بسیار مهمی داشته است . سرزمین بین النهرین، سرزمینی است که بین دو رود دجله و فرات قرار داشت . برخی تمدنها عبارتند از: ایلام - سومر - بابل - آشور
تمدن های ایلام و سومر در کنار رود کارون، تمدن بابل در کنار روز فرات و تمدن آشور در کنار رود دجله پدید آمدند . تمدن جیرفت و تمدن شهر سوخته، دو تمدنی هستند که در گذشتههای دور در ایران پدید آمدند و از بین رفتند . تمدن ایلام در حدود چهار تا پنج هزار سال پیش در ناحیه ای که امروز خوزستان نام دارد پدید آمد . پایتخت تمدن ایلامی ها، شهر شوش بود .
مردم ایلام به کشاورزی ، دامداری، فلز کاری ، سفالگری ، نجاری ، مجسمه سازی ، تجارت و ... مشغول بودند . یکی از پرستش گاه های مشهور و عظیم در سرزمین ایلام ، چغازنبیل است که در نزدیکی شهر شوش بوده است . از لوحهای گلی به جا مانده از آن روزگار میتوان پی برد که ایلامیها از خط میخی استفاده می کرده اند . پیش از اختراع خط میخی ، ایلامیها از خط تصویری استفاده می کردند . در خط تصویری برای نوشتن هر چیز شکل آن را می کشیدند 
ایلامی ها همواره در حال جنگ با همسایگان خود بودند . به خصوص با آشوریها که به سرزمین آن ها حمله می کردند . رودی که تمدن ایلام در شرق آن قرار داشت ، رود کارون نام دارد .
مطالعات اجتماعی درس دهم مورخان چگونه گذشته را مطالعه کنند ؟ 
دانش تاریخ به ما کمک می کند که از چگونگی زندگی مردم در گذشته آگاه شویم .
به کسانی که درباره ی زندگی انسانها و آنچه در گذشته اتفاق افتاده است ، تحقیق می کنند و می نویسند ، مورخ می گویند . مورخان در مطالعات خود از دانش باستان شناسی هم استفاده می باستان شناسان بناها ، اشیا و وسایلی را که از گذشته به جا مانده است، کشف و مطالعه می کنند .
معمولا اشیا و آثار تاریخی و باستانی را در موزه ها نگه داری میکنند .
اشیا و آثار تاریخی و باستانی ، زندگی گذشتگان را نشان میدهند. به همین دلیل، با ارزش اند و در موزه ها نگه داری میشوند

در وب سایت مام پلاس ببینید 

آزمون مطالعات اجتماعی فصل دوم 

آزمون مطالعات اجتماعی فصل اول 

آزمون های مطالعات اجتماعی چهارم 


برچسب ها

زهرا شیروانی

زهرا شیروانی

توضیحات بیشتر

مشاهده نظرات

دیدگاه ارزشمند شما

لطفا فیلدهایی که با * مشخص شده است را پر کنید، آدرس ایمیل شما نمایش داده نمی شود